Leírás

NOW FOODS D-MANNOSE

A D-mannóz egy természetben előforduló egyszerű, glükóz molekulával rokon cukormolekula, amely sokféle gyümölcsben megtalálható, pl. az almában, az kék és a vörös áfonyában.

Azonban a glükózzal ellentétben a d-mannóz csak elenyésző mennyiségben szívódik fel a szervezetünkben, a legnagyobb része kiürül a vizelettel.

A E.coli baktérium okozza a húgyúti fertőzések mintegy 80-90 százalékát. Az E.coli baktérium hozzátartozik az emberi bélrendszer nomális bélflórájához, de még ez a normális E.coli sem szabadna, hogy a húgyhólyagban vagy a húgyutakban tartózkodjon.

Ezeken a területeken osztódva és sokszorozódva, nemkívánatos gyulladásokat okozhat.

Az E.coli „sejtfala” apró ujjszerű kitüremkedésekkel van teli. Ezeknek a kitüremkedéseknek csúcsa összetett aminosav cukor molekulákból, úgynevezett lektinnekből áll. Az E.coli lektinek képesek hozzátapasztani a baktériumokat a húgyutak és a húgyhólyag belső falához, és ezért nem tudja kimosni a vizelet.

A D-mannóz hatékonyságát még nem igazolják szakmailag lektorált kutatások.

De az évszázados tapasztalatokon alapuló népi gyógyászatban a kék és vörös áfonya alkalmazásakor tett megfigyelések, és számos modern-kori klinikai tapasztalat is úgy tartja, hogy az E.coli hozzákapcsolódik a D-mannóz molekulához, egy olyan komplexet alkotva, ami már ki tud ürülni a vizelettel.

Ezért a D-mannóz alkalmazása jótékonyan hat az E.coli okozta húgyúti fertőzések “felfázás” és makacs, folyton visszatérő hólyaghurut esetén is.

A D-mannóz előnyei:

– Természetben is előfordul.

– Nem írtja ki a hasznos baktériumokat.

– Nem avatkozik bele a szervezet normális működésébe.

– Nem befolyásolja a vércukor szabályozást.

– Kisgyerekek is szedhetik.

– Hypoallergén.

– Élesztőmentes.

– Hosszan tartó alkalmazása is biztonságos